Fyldte chokolader

Fyldte chokolader med hvid chokoladeganache og hhv. hindbær, passionsfrugt og kirsebær (jeg brugte lakridspulver, frysetørret hindbær og ananas)

Ingredienser

100 gr mørk chokolade (72 %) hakket
50 gr hvid chokolade, hakket
0,5 dl piskefløde
ca. 1-2 tsk frysetørret hindbær
ca. 1 tsk frysetørret passionsfrugt
ca. 1-2 tsk frysetørret kirsebær
Herudover skal du bruge en form til fyldte chokolader.

  • Smelt 40 gr af den mørke chokolade i en skål over et vandbad. Temperer chokoladen ved at tage den smeltede chokolade af varmen og røre yderligere 20 gr af den mørke chokolade i, indtil det er smeltet.
  • Fyld ca. en tsk af den smeltede chokolade i hvert “hul” i din chokoladeform. Vend formen lidt rundt således af chokoladen glider op ad siderne i hvert hul. Fyld evt. mere chokolade i efter behov.
  • Stil formen væk og lad chokoladen stivne.
  • I mellemtiden forberedes chokoladeganachen af hvid chokolade: Opvarm fløden – men den må ikke koge! Gøres nemmest og hurtigst i en kop i mikrobølgeovnen.
  • Rør den hakkede hvide chokolade ud i den varme fløde indtil det er smeltet og massen er fin og ensartet. Lad chokoladeganachen køle af.
  • Fordel chokoladeganachen i tre glas og bland hhv. hindbær, passionsfrugt og kirsebær i hvert glas. Start med ca. en lille tsk af hver, og smag dig så frem til, om der skal mere i.
  • Fyld den hvide chokoladeganache i chokoladeformen. Du må ikke fylde helt til kanten – efterlad ca. et par millimeters plads til et låg af mørk chokolade.
  • Den resterende mørke chokolade skal nu smeltes: Smelt 2/3 akkurat som før, tag af varmen og bland den sidste 1/3 i indtil det hele er smeltet sammen (for nøjagtighedens skyld skal det svare til ca. 26 gr smeltet + 14 gr oveni).
  • Den smeltede chokolade lægges på de fyldte chokolader som “låg”.
  • Lad chokoladen stivne og n y d !

IMAG1601

IMAG1605

(copenhagencakes.dk)