Kage med skumfiduser
Skøn kage med både mørk og hvid chokolade samt en imponerende “glasur” af skumfiduser.
Til 1 bradepande
400 g smør
4 dl vand
150 g kogechokolade
2 spsk kakaopulver
150 g hvid chokolade
2 tsk vaniljeekstrakt
4 æg
7 dl sukker
4 tsk natron
9 1⁄2 dl hvedemel
Glasur
ca. 300 g mini skumfiduser
evt. 60 g chokolade
Kom halvdelen af smørret og halvdelen af vandet i en gryde. Bræk kogechokoladen i mindre stykker og kom det i gryden sammen med kakaopulver. Lad det smelte ved lav varme.
Kom den anden halvdel af smørret og vandet i en anden gryde. Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med vanilje. Lad det smelte ved lav varme.
Tag gryderne af varmen og lad chokoladeblandingerne køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen i en skål. Bland natron og hvedemel i. Kom halvdelen af dejen i en anden skål.
Bland den mørke chokoladeblanding i den ene skål med dej, og den hvide chokoladeblanding i den anden skål med dej.
Fordel den mørke dej jævnt i en bradepande med bagepapir. Hæld den hvide dej over. Træk en kniv eller en gaffel gennem dejen et par gange, så der laves et mønster, men pas på at dejen ikke blandes meget.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter, eller til man kan stikke en kniv i, uden at der hænger noget fast. Tag kagen ud af ovnen, men sluk ikke for varmen.
Læg mini skumfiduser ud over kagen – sørg for at de ligger tæt. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag indtil skumfiduserne er gyldne. Hold godt øje med dem, for pludselig går det hurtigt.
Lad kagen køle af.
Smelt evt. lidt chokolade, og lad det køle lidt af inden det hældes i en frysepose. Klip et lille hul i posens ene hjørne, og pynt kagen med chokoladen.
OBS! Ikke helt så fantastisk, som man skulle tro…