Verdens bedste brownies
Mængde: Bageform på 26×18 cm
INGREDIENSER
100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
4 spsk kakao
1½ tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
100 g hasselnødder (valgfrit)
FREMGANGSMÅDE
Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
Smør en bageform og drys rasp i – tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.
(bageglad.dk)
OBS! den er RIGTIG god, og lever fuldt ud op til navnet.
OBS! Jeg tror jeg vil vælge at putte bagepapir i formen næste gang… så er den nemmere at få ud bageefter.
OBS! Jeg kom ikke hasselnødder i, men i stedet chokolade med peanutbutter-smag. Skar det blot i mindre stykker og dryssede det ovenpå kagen, inden den kom i ovnen. Man kan jo putte al mulig på… fx alm chokolade stykker, chokolade med lakridssmag eller lign. Eller ingenting
- og min bageform var ikke ovenstående mål… men måske 22×22 eller deromkring.