Brownie cupcakes – ej afprøvet

Brownie cupcakes opskrift (giver ca. 15 stk.)

113 g smør
250 g god mørk chokolade
330 g sukker
4 store æg
2 tsk. vaniljesukker
95 g mel
1/2 tsk. salt

Smør og chokolade sættes over vandbad til det er smeltet, lad det afkøle lidt.

Rør sukker i chokolade/smør blandingen med piskeris. Herefter tilsættes æggene et af gangen og røres godt ind i dejen. Bland mel, vanilje og salt. Tilsæt mel blandingen og vend det forsigtigt i dejen med for eks. en dejskraber.

Hæld dejen i papirsforme, ca. 1 cm fra kanten. Bag kagerne i ca. 25 min. ved 170 grader. Det kan være svært at tjekke disse cupcakes med en tandstik, da de skal være lidt klæbrige indvendig. Men hvis først toppen er godt sprød, og kagen “hopper” tilbage når du trykker ned med en finger, er de færdige.

Lad kagerne afkøle helt inden du sprøjter frosting på. Jeg kan anbefale en frisk og syrlig hindbær frosting som på billedet herover. Brug denne marengs smørcreme og tilsæt friske hindbær til sidst. Den er dejlig let sammen med den noget tunge cupcake.
Du kan finde opskriften som skærekage her.

Kilde:

http://annetteskager.com/brownie-cupcakes/