chokolademuffins – nemme

Opskriften giver ca. 14 stk alt

Det skal du bruge:

280 gr. sukker
80 gr. blødt smør (evt. laktosefri)
200 gr. speltmel
2 tsk bagepulver
40 gr. kakaopulver (evt. usødet)
2 dl mælk (evt. laktosefri)
2 æg
2 tsk vanillesukker
Evt. lidt hakket chokolade

Muffinsforme

Pynt: Glasur, figurer af marcipan, smeltet chokolade eller hvad du nu synes

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader varmluft
Put sukker, smør i små tern, mel, bagepulver og kakaopulver i en skål og pisk det sammen med piskeris til smørret bliver ‘optaget’ i resten
Tilsæt æg, mælk og vanillepulver og pisk igen til dejen er ensartet.
Hak evt. lidt chokolade og vend i dejen, det giver lige det sidste
Fordel dejen i muffinsforme – sæt dem evt. ned i en metalmuffinsform så de ikke flyder ud under bagningen.

Bag dem i ca. 15-20 minutter alt efter størrelse og ovn. Tjek med en nål i midten af en af kagerne. Kommer den op uden dej er kagerne færdige. De må endelig ikke bage for længe, så bliver de tørre

Lad dem afkøle i formen og gå så ellers i krig med at pynte bagefter – hvis du altså synes de skal pimpes lidt.

NB! Jeg lavede hul i midten og kom Dulce de leche i. Smagte godt
Evt. 5-7min. i ovnen og derefter en klat Dulce de leche oveni. (jeg kom det i inden de kom i ovnen,og det faldt helt til bunds, men smagte dog stadig godt).
Kilde: Mormedmere.dk